BevezetőBedobás – kapás – fárasztás, sokszor egymás után. Így foglaltuk össze a method feeder módszert egyetlen mondatban. A 2014-es Method forradalom című ismeretterjesztő könyv (aminek ez a mondat a borítóján is szerepelt) mára már 2000 példányban kelt el. Sok sok horgásztársunkat „térített” át a tavi horgászat izgalmas és mozgalmas oldalára. Igazolva láttuk a belefektetett energiát, holott sokan mondták, hogy mit akarunk, hisz a módszer nem új, a lényege ismert, elérhető, stb. Mégis, hamar kiderült, hogy a "hallottam már" és a "csinálom" között hatalmas különbség van! A method feeder technika ismertsége az elmúlt 3 évben óriásit nőtt - mi sem bizonyítja ezt jobban pl. a tradicionális bojligyártó márkák kínálatában nagyon komoly feederes csalipaletták jelentek meg...
Mind az online, mind pedig az offline magazinokban cikkek sokasága íródott a témában. Sokan, sokat tettetek a vízpartokon is módszer népszerűsítéséért, bemutatót tartva, kosarat, method mixet kölcsönadva, győzködve barátot vagy szomszédot.

Pedig mennyire nem egyszerű dolog abbahagyni a megszokottat, váltani egy új, még ismeretlen technikára! Nézz Te is kicsit magadba: az életed más területén könnyen váltasz, lazán cserélsz? Egy fogkrémet, fodrászt vagy … férjet/feleséget (hogy f-betűseket mondjak)? Attól függően, hogyan megy ez neked, lehetsz úttörő, korai követő vagy kései követő vagy akár lemaradó – mondja a újdonsághoz való viszonyról a szakirodalom. És mindebben ami a legérdekesebb, hogy ha a szívünkre tesszük a kezünket, nem feltétlenül növeli, csökkenti a vízparti élményt, hangulatot a sikeres technika!
Tényleg jobban érzed magad, ha pl. a legújabb etetőkosárral horgászol?

A method forradalom azt hirdeti, igen! A metodisták szája felfelé görbül, amikor a töltővel kipréselt csábítóan gömbölyű töltetre pillantanak – arra gondolva: mindjárt halat fogok! A forradalom azt kéri: válts! Lépj szintet a technikában és szintet fogsz lépni az élményben, örömben is! Azt mondja, mondjuk, hogy a módszer kibővíti az élmény-teret, 2-3 darab hal megfogása helyett 20-30 kilót merítesz (rossz esetben) és izomlázzal mész haza.

Ez a kezdeményezés azért kelt életre, hogy létrejöjjön egy közös tudáshalmaz, egy olyan „asztal, amire bárki betehet és bárki levehet”. Egy olyan folyamatosan bővülő, tematikusan rendezett dokumentum, ami összességében és részleteiben is hasznos információkat nyújt az odalátogatónak. Ez fog megszületni ebben a formátumban.

A lelkes szerkesztők összegyűltek, a munkát elkezdtük! Reméljük, ha vissza-visszatérsz ide, ennek eredményeit hasznosnak találod majd és használni fogod.

Szeretettel,
Method forradalom 2.0 szerkesztők

Oláh Zoltán fényképe.


    Post a comment

    Your Name or E-mail ID (mandatory)

    Note: Your comment will be published after approval of the owner.
     RSS of this page

    Written by:   Version:   Edited By:   Modified